Pinsetreffet Sanda Camping 2012

Pinsetreffet Sanda Camping 2012

Publisert av Per Arnt Robertsen den 22.01.24.

Allerede onsdag fer treffet kom de første komitemedlemmene til Sanda Camping, og startet jobben med oppmerking så alle skulle få plass. Torsdag var 37 enheter på plass, og ved treffstart fredag ettermiddag var vi hele 81 enheter. Yrende liv i strålende vær, og folk samlet seg til felles hygge.

Fuglene hadde ikke stått opp da de siste forlot bålkosen, men det var ikke så mye om gjøre!

Lørdag var dagen fylt med aktiviteter, og det startet med barneleker og -utfordringer oppe ved lekeplassen. Samtidig var det, for de voksne, demonstrasjon av den nye hjertestarteren som klubben har kjøpt inn. Håper inderlig vi aldri vil få bruk for den!

Innledende runder i boccia og hesteskokast ble arrangert, og da hele 80 hadde meldt seg på, tok dette ganske lang tid. Folk trakk i skyggen av trær og serviceanlegg, for temperaturen viste 30 grader!

Noen tok seg en dukkert i Bøelva etter konkurransene. Brrr... bare 13 grader, men dddeilig!

Rekelangbord ble rigget om kvelden, og da alle hadde benket seg, ankom ungdommene "våre" i prosesjon iført limegrønne dresser og kjoler! Vi ble stumme av beundring! De var bare sååå flotte! ... og slutter aldri å imponere og overraske oss! Alle reiste seg og applauderte. Sannelig er vi heldige som har en sånn positiv gladgjeng med oss!

Etter at rekene var fortært, var det auksjon. Det sto på programmet, det! ... men det sto ikke noe om "barneauksjon"! Neidaaa - vi auksjonerte ikke bort noen av barna - men den limegrønne gjengen hadde skaffet en hel masse limegrønne gjenstander - egnet for barn - som ble auksjonert bort til barna. Ingen voksne fikk by, og ingen gjenstander fikk koste mer enn 50 kr. Matbokser, bager, baller og annet ble auksjonert bort, og ungene var storfornøyde! Inntekten frå barneauksjonen ble - etter et ad hoc styrevedtak - brukt til å kjøpe is og brus til ungene dagen etter.

Auksjonen der alle fikk by, startet, og budene ble ropt ut med høye - og ikke fullt så høye - stemmer. Mange flotte gjenstander fordelte seg blant de bydende medlemmene, og hele 18000 kr kom inn på finanskomiteens konto denne kvelden. Det var denne gangen to (helsprø) auksjonariuser som fikk latteren til å runge og budene til stige. Folk holdt ut til seine kvelden, og selv om langbordet ble kortere etter hvert, var det da fremdeles noen meter langt da jeg gikk i seng!

Søndag morgen spredte baconduften seg over hele plassen, og etter frokost var det finaler i boccia og hesteskokast. Ungdommene våre hadde utfordret leder Sølvi til å bli med på rafting i Bøelva, og tøff som hun er, tok hun det på strak arm. Det bar av sted med bil opp til stedet ovenfor stryket ved Verpe, og de satte av sted. Stryket gikk fint, og resten var bare kos.

Nesten hele treffet hadde møtt opp ved stranda der de landet med flatene, og det må ha blitt tatt hundrevis av bilder. Mange duppet seg i den 13 grader "varme" Bøelva, og det var egentlig bare deilig nar lufttemperaturen var over 30 grader!

Salg av egenproduserte håndarbeider i partyteltet er alltid en suksess. Så også denne gangen. Mange kjøpte poncho, sokker, dukkeklær, duker eller smykker. Enda flere kikket på alle de fine varene.

Det var tid for natursti, og svært mange deltok, tross varmen! (Kan det ha noe med at vi slapp å gå på "maur-motorveien" denne gangen?) Spørsmalene var gruelig vanskelige, synes jeg! - som for første gang kunne gå natursti på pinsetreffet fordi jeg ikke hadde laget den! (Lettere å være på "lage­ oppgave-sida" enn på løsningssida!)

Denne kvelden var det grillangbord, og mye god lukt spredte seg fra grillene. Koteletter, biff, pølser og alt tenkelig av godsaker ble lagt på grillene, og vi spiste vel og lenge. Noen av de helt nye medlemmene spilte torader, og ga en liten konsert. Flinke var de! Det rykket i noens danseføtter, og de lot det stå til på grasmatta.

Det ble premieutdeling for dagens finaler i hesteskokast og boccia, premiering av natursti og rebusoppgave og trekning av en gevinst på ankomstnummeret.

Utpå kvelden ble det hesteveddeløp, og der var alle aktive med heiing og bestikkelser av så vel dommer som hester. Dopingmidler ble gitt i all åpenhet i form av karameller og annet godt. Noens lommer bulet før de var i mål! Siste race ble av "kostymeslaget" og med skikkelig satsing til inntekt for klubben. Hestene var svært spektakulære, og inntektene på dette ene løpet kom opp i svimlende beløp! Utrolig moro!

Også denne dagen tok slutt, og de fleste fikk seg noen timers søvn før det var mandag 2. pinsedag og treffslutt. At en oval helg kan gå så fort! Folk ryddet og pakket. Noen reiste veldig tidlig, mens andre tok det mer med ro. Flesteparten var likevel igjen til kakelangbordet og treffavslutningen. Mange av dem som skal på "nordisk" i Bardu kjøpte piquet-skjorter for å være uniformerte" og representere avdelingen vår på innmarsjen. De ble oppfordret til å ta med flagg (helst balkongflagg) - også til innmarsjen. Vi vil jo gjerne gi et godt inntrykk, for det fortjener avdeling Vestfold Søndre - ikke sant?

Et fantastisk flott pinsetreff var over, og vi tar med minner vi neppe glemmer om godvær, varme, moro og lek. Likes hyggelig samvær og muligheten for nye venner. Det var nemlig mange helt nye medlemmer på treffet, og også ikke fullt så nye medlemmer, men på treff med oss for første gang. Håper de alle føler at de er velkomne, og at de ble inkludert!

Til slutt noen harde fakta fra treffet:

Deltagere på treffet: 81 enheter
Bocciamester 2012: Nils Green

Hesteskomester Barn: Ehsan
Damer: Sølvi
Herrer: Per (Enerhaugen)

TILBUD: Medlemmer av NCC avd Vestfold Søndre får – ved å vise medlemskort fra NCC - overnatte på Sanda Camping for kr 150 m/strøm i hele sesongen!

Else