Pinsetreffet 2014 på Sanda Camping

Pinsetreffet 2014 på Sanda Camping

Publisert av Per Arnt Robertsen den 22.01.24.

Som på de fleste treff, ble det også tjuvstart på dette pinsetreffet. De første kom onsdag for å merke opp og forberede, og torsdagen var 30 enheter allerede på plass. Fredag og treffstart var det stadig tilsig av forventningsfulle deltatagere som hadde meldt seg på – 92 i tallet! Ved fintelling viste det seg å være et lite frafall, men ca 90 deltagende står det visseligen respekt av! Alle ble plassert i rekker etter hvert som de kom, og alle godtok det. Det ble fullt på treffplassen, og til og med ”Hvarnessletta” ble fylt med ca 25 enheter.

Fredag kveld ble, som vanlig, en kveld med ”hei på deg-­‐ing”, og vi merket at stemningen var glad og forventningsfull.

Lørdagen ble travel med barneleker fra kl 11. Ungene var ivrige med både tradisjonelle og nye oppgaver på de forskjellige postene. Kaste ball på blikkboks, ringspill, stigegolf og mye mer.

Etter barnelekene var det innledende runder i både boccia og hesteskokast. Veldig mange ville være med, og det ble rett og slett travelt da vi skulle forberede kveldens rekelangbord!

Alle var tilstede ved et kjempelangt toraders langbord, og vi hadde det aldeles fantastisk hyggelig! Tradisjonen tro var det pinseauksjon, og våre spinnville auksjonariuser Per og Jan Erik, fikk gapskratten til å slippe løs, igjen og igjen. En stor del av NBCC Vestfold Søndres økonomiske grunnlag legges på pinsetreffet, og auksjonen alene innbragte over 13000 kr. I tillegg dro finanskomiteen i gang julelotteriet, og ivrige loddkjøpere sto i kø! Så har vel de fleste av oss innsett at overskuddet kommer oss selv til gode i form av hygge, nytte og en og annen overraskelse til glede for alle. Ikke mindre enn to trekkspillere var med på treffet, og de spilte først til allsang med Jan som forsanger og deretter til dans. En del av deltagerne hadde med seg kostymer, og det dukket opp beduiner, skotter, cowboyer og lettkledde jenter med glitter og paljetter. Liv og røre og stor begeistring var hva vi observerte.

Fuglene hadde startet morgenkonserten innen det ble helt stille fra treffdeltagerne denne lørdagskvelden. Søndagen opprant, og baconlukta spredte seg utover plassen. Allerede kl 11.30 var det full fart med finaler i først boccia, deretter hesteskokast. Fingerferdige gutter og jenter åpnet butikken i partyteltet, og flotte duker, lekre kort, varme sokker og mye mer gikk som varmt hvetebrød. Litt bortenfor var ”herreavdelingen”, der ledpærer og ullvester ble omsatt. Naturstien gikk av stabelen da folk hadde handlet seg ferdige, og deltagelsen var enorm!

Grillangbordet om kvelden samlet langt de fleste, og de som hadde spist hjemme, kom etter hvert.

Det ble premieutdeling og underholdning, vitser og røverhistorier. Mye moro og rungende latter. Etter hvert ble det forlangt hesteveddeløp, og rytterne på kjepphestene var av ymse slag. Bonger ble kjøpt. Løpet kjørt. Doping var så absolutt tillatt, og speaker hadde jobben med å dele ut strafferunder til dem som prøvde seg. Det var 3 ritt, hvorav et barneritt. Barna var fra skolestartalder til ”barn” med bart og en deltager som påberopte seg å være 8 år to ganger….. (Trenger noen forklaring? Spør Arne G!)

Også denne kvelden ble det trekkspillakkompagnert allsang og deretter dans.

Tønnegrillene ble etter hvert brukt som bålpanner, og noen hadde flotte varmesopper på bordene. Det var deilig fordi kvelden var temmelig ”duggfrisk”! ”Onkli” hyggelig hadde vi det, men noen ble sultne, så da ble den sorte gryte tatt fram, og 25 liter suppe kom kjapt i kok. Gulasjsuppe til alle som ville ha, …. Og det ville de!

Søndagen opprant med varmere vær og gulere sol enn noensinne. Morrakaffe rundt på plassen, litt oppsummering over hvor fint vi hadde hatt det denne pinsa, og om hvor uhyggelig fort tida går i trivelig selskap. Folk pakket og klargjorde, men alle samlet seg til kakelangbord kl 12. Der ble Kirstis vanskelige rebus gjennomgått, og paret Meyer imponerte alle ved å ha 18 av 21 oppgaver rett! Noen holdt takketaler – særlig de nye på treff forkynte at de hadde hatt det trivelig. Det er jo svært hyggelig å høre, da! … for styret, for komiteene og for medlemmene i NBCC – VS. Da våger vi å håpe at vi møtes ved neste korsvei, og at det ikke blir så lenge til!

Else

Harde fakta fra treffet:
Bocciamester pinse 2014: André Rosenvold

Hesteskomestere 2014
Barn: Henning, Henrik og Isak
Damer: Unni Lien
Herrer: Rolf Bø