Pinsetreffet 2013 Sanda Camping

Pinsetreffet 2013 Sanda Camping

Publisert av Per Arnt Robertsen den 22.01.24.

72 bobiler/campingvogner og 2 av Sanda Campings hytter huset de vel 200 deltagerne på pinsetreffet. Mange ungdommer, mange barn og mange nye medlemmer på dette treffet håpet og ba om godt vær til tross for svært dystre meldinger fra både Storm og Yr.

Flomvarsel var også sendt ut, spesielt for Telemark. Sukk! …. Også vi som ”alltid” har godvær i pinsen!

Vi ankom 16. mai, og vinduspusserne fikk jammen bevega seg på vei til Bø! Bøelva var kjempestor og skittenbrun. Dobbeltsukk!

Da vi kom fram, var det imidlertid litt opphold, og vi fikk rigga fortelt og ordna oss i nesten tørt vær. Jobben vi trodde vi skulle bistå med – oppmerking av plassene – var allerede gjort. Hvilken effektiv komité!

17. mai om morgenen var det merkelig stille…. og lyst! Herlighet… det var jo sol! SOL! Hurra for dagen og hurra for sola! Flagga kom opp, stemningen sto i taket og vi fikk oss en flott 17. mai-­‐frokost. Det var superglad stemning, kaker, is, kaffe og stadig flere treffdeltagere på plassen. De siste ankom etter feiring hjemme med unger klare i pysjen ved ankomst.

I løpet av dagen var det kurs i bruk av klubbens hjertestarter, og om kvelden et stadig voksende langbord. Godværet holdt seg! Hurra igjen!

18. mai kom resten av treffdeltagerne, og det oppsatte programmet ble fulgt. Leker for barna og innledende runder i hestesko kast og boccia. Utrolig mange ville være med. Noen syklet eller kjørte til Bø for en liten lørdagshandel, og alle samlet seg til rekelangbord om kvelden. Mye godt i glass og på tallerken ble fortært innen barneauksjonen startet. ”Lime edition” i ny kolleksjon, bidro til en svært vellykket auksjon for barna innen Per og Jan Erik dro til med ”voksenauksjonen”. Ergometersykler, forundringspakker, håndarbeider og mye mer ble solgt, og klubben fikk inn brutto ca 12000 kr. Disse pengene blir direkte brukt til medlemmenes beste i form av premier, sponsing av festligheter som julebord, nyttige innkjøp som telt eller hjertestarter, for eksempel. La oss takke hverandre for bidrag til felles beste!

Overskuddet fra barneauksjonen gikk direkte tilbake til barna i form av is og brus til dem alle.

Natta var varm og tørr, langbordet krympet veldig sakte, og da klokka var 02, var det fremdeles overraskende mange som satt ute og hygget seg!

Søndagen kom med like strålende vær, og baconduften fikk nesebor til å vibrere over hele Sanda Camping!

Det ble finaler i både boccia og hesteskokasting innen salgsboden i teltet åpnet. Der kunne sølvsmykker, flotte kort, sokker og annet strikketøy av både selbu-­‐ og andre mønster kjøpes, samt quiltearbeider av forskjellig art. Moro å se, og fristende å kjøpe. Ganske mange sto heller ikke for fristelsene!

Demonstrasjon av ”Diamond Brite” poleringsmiddel (annonse i Rulle) ble foretatt på en bobil, og avmarsj for natursti samlet mange. Løypa var ”lur”, for en av postene kunne bare leses ved å vasse til anklene i iskalde Bøelva! Noen ofret seg for dem de gikk sammen med, mens andre var smarte nok til å fotografere spørsmåla og forstørre bildet på kameraet!

Også denne kvelden ble det langbord med alle deltagerne i 3 rekker på plassen. ”Lime edition”-­‐gjengen toget inn i fantastiske limegrønne dresser og kjoler! Har jeg sagt at vi er stolte av dem? De er noen fantastiske ungdommer som gidder å more seg med og hygge for oss ”gæmliser”. Det ble utdeling av premier og utmerkelser, det ble hesteveddeløp og liv og latter. Krona på verket ble – for de fleste – Dan Remis historie om hans debut på pinsetreff. Vi holdt på å le på oss brokk alle sammen! Det går ikke på noen måte an å referere hans historie, så til dem som ikke har hørt ham – møt opp på neste pinsetreff. Der har han lovet å fortelle mer!

Natta ble igjen lang og hyggelig…. og klokka ble rundt 02 før de siste forlot festplassen.

2. pinsedags morgen våknet vi til regn på taket, men innen vi tenkte på å stå opp, hadde det slutta. Sola var nok også litt sliten, og hadde lagt seg til hvile i noen ulne skyer. Likevel ble kaffelangbordet avholdt i tørt vær. Pinserebusen ble gjennomgått av Sonja og Kirsti, og premiert ved trekking. Mange hadde dannet ”rebusgrupper” for å løse en temmelig vanskelig rebus, og enkelte løsningsord ble kjøpt og solgt med strikkemønster og fine tøfler! Skal si de satte folket i aktivitet! Moro! Det ble selvfølgelig tale og takk fra Sølvi, og alle kom seg hjemover med masse gode opplevelser i bagasjen!

Tusen takk til hver og en for et fantastisk hyggelig pinsetreff! Spesielt til alle som var på treff med oss for første gang: Jeg håper dere hygget dere, og at dere har lyst til å komme igjen på neste treff eller møte eller, eller!

Else