Påsketreff i Praha 2014 Del 2

Påsketreff i Praha 2014 Del 2

Publisert av Ann Karin J. Grimholt den 22.01.24.

Etter planlegging siden sist høst, var endelig påsketreffet i Praha nært forestående, og vi satte nesa mot Langesund og overfart med Fjordline. Forhandlinger med rederiet hadde gitt supert resultat, og
vi kunne krysse Skagerrak om bord på en ny og hyggelig båt for ”en slikk og ingenting”. For vårt vedkommende ble det i hvert fall billigere enn Bastøferga!

32 enheter var påmeldt, og blant dem flere nye medlemmer. Vi var både forventningsfulle og spente. Ikke bare vår avdeling skulle til Praha på treff, avd Askim og omegn hadde meldt sin ankomst med 16 enheter for treff på samme campingplass. Vi hadde imidlertid ikke samme program, så vi kom nok ikke til å se så mye til hverandre.

Som programfestet, skulle treffstart være palmesøndag med sildebord. Silda (Skippersild) og andre ”tyggevarer” ble kjøpt i Danmark, og flytende følge ble handlet rett over grensa til Tyskland. Med dyrebar last i lasterommet, ankom vi TrioCamp.

Ved treffstart viste campingplassen seg fra sin aller flotteste side med blomstrende frukttrær, og gresset var ”overstrødd” med tusenfryd.

”Innledende runder” med informasjon ved leder Sølvi og treffvert, samt  presentasjon og utdeling av navnskilt til alle var et must før sildebordet, og så var det fritt fram for sild, dansk rugbrød, karrisalat og løk. ….. og aquavit. Øvrig drikke kjøpte vi i Campingbaren.

Vi hadde fått disponere TrioCamps partytelt for hele uka, så vi satte vårt eget preg på det med blomster og påskepynt. Kvelden ble lystig og stemningen sto i taket selv om det var mange som ikke kjente hverandre innen treffstart. Fleire ”blodferske” medlemmer var med på treffet, men de var ”like gærne” som oss andre, så det gikk prikkfritt.

Restauranteier Ondrej og servitøren Kristyna hadde det travelt med å servere drikke. De ble tipset rundelig, og smilte bredere og bredere!

Skikkelig åpningsfest, men folket var likevel klare for å lære kommunikasjonssystemene i Praha å kjenne tidlig neste formiddag. Vi delte oss inn i 4 grupper og tok buss og metro – eller trikk. Ca 20 – 25 min tar det fra TrioCamp og inn til sentrum. Rusling langs deler av gullruta fra Vaclavplassen til torvet med det astronomiske uret, deretter ned til elva og over Karlsbrua. De sprekeste gikk opp til borgen, men de fleste ville hjem og sitte med beina hevet etter den runden.

Gardenparty ved resauranten var klart etter vi hadde hvilt en stund, og det ble disket opp med suppe, skinke, schnitsel og kalde retter etterfulgt av ost og kjeks, frukt, kaker og kaffe. Rikelig med drikke var og inkludert. En vellykket fest, men de siste gikk til ro før kl 23, så hard start på treffaktivitetene hadde åpenbart tæret på kreftene.

Tirsdag og fridag. Mange dro til byen, andre dro på ”det gule marked”, men vi ble på plassen og ventet på elsyklene vi hadde bestilt. Ikke mindre enn 6 sykler ankom, og gjennomgang av funksjon og prøverunder ble foretatt. Blant de hjemmeværende var det enda noen som sa: ”Vi vil og ha”! …. Og dermed ble hele 3 sykler til bestilt for levering på plassen. Sykkelselgeren var bare et stort smil. Vi hadde rett og slett tømt butikken hans for de dyreste syklene han hadde! …. Og enda var det billig, sett med norske øyne.

Tirsdag kveld var det ”Happy hour” med en fri ”drikke” og informasjon. Trekning av dagens quiz og premiering med flotte ting fra sponsorene  våre;  Bilextra, Autosentrum og Andebu Sparebank. Etterpå stilte vårt eget ”VS-­‐band” opp og spilte til dans i teltet. Stor stemning med Arild på keyboard og Synøve på trompet.

Onsdag ettermiddag ble vi hentet av busser – 60 fra vår avd og 16 fra Askim. Vi skulle på folkloreaften. Vi kjørte ca ½ time, og gikk inn i store lokaler der de beste plassene var reservert vår gruppe. Folkemusikk, dansere i folkedrakter og konfransier som virkelig fikk publikum med seg, var hva vi møtte, samtidig som mange servitører kom med potetsuppe, drikke av alle slag og etter hvert gryter med kjøtt og poteter. Dessert fikk vi også, og kaffe. Det smakte veldig godt, var rikelig av alt, og vi kunne spise og drikke så mye vi bare orket. Folk var begeistret, og de aller fleste var svært fornøyd med kvelden. Campingbaren ble ved en henstilling pr telefon holdt åpen utover egentlig stengetid, og festen fortsatte der enda en time.

Torsdag var egentlig fridag, men folk var umettelige på inntrykk, og når man er omgitt av tjenestevillige folk, var det ingen sak å få spontanarrangert en tur til krystallutsalg og ”krystallbyen” Karlstein. 34 personer fra VS og 2 fra Askim dro av sted med buss og kom tilbake, mange bærende på tunge poser med tsjekkisk krystall, 6-­‐7 timer seinere. …. ”Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur!” …… og om kvelden var alle klare for ”Happy hour” og info for neste dags arrangementer.

Vi hadde hatt ”mye vær” disse dagene – fra solskinn til sludd – og gjennomgående små og få grader. Denne fredagen kom sol og varme, og vi fikk se sandaler og knebukser, bleike legger og store smil. Ondrej i restauranten kom med esker med seideler til oss. Hver enhet fra vår avdeling fikk en flott ølseidel fra et tsjekkisk bryggeri. Vi hadde åpenbart vært gode kunder!

Fredag ettermiddag kom busser og hentet oss for elvecruise på Moldau, treffets siste arrangement utenfor plassen.  Etter  tålmodig  venting ankom båten, og vi fikk alle vindusplass. Nydelig mat ble satt fram, og etter ”finregning” viste det seg at treffet hadde gitt et overskudd, så vi kunne kjøpe drikke til maten til alle for ”treffpenger”. Vi hadde en flott tur med båten under Karlsbrua, gjennom slusa og videre sydover. Hele tiden spilte et gladjazzband – Prahadixie – til stor glede for oss alle. Vi så ”jazzbeina” vippe takten ved de fleste bordene! Da vi nærmet oss slutten, reiste Vlastimil, innehaveren av TrioCamp, seg og holdt en liten, hyggelig takketale. Han syntes vi hadde vært gode gjester, og satte stor pris på at vi valgte TrioCamp som treffsted. Deretter ble et glass sekt servert oss alle fra campingen, og vi kunne skåle for hverandre og en trivelig treffuke. Vel hjemme på plassen holdt baren langåpent igjen, og mange gikk dit for et siste glass. Nok en vellykket treffdag var over.

Lørdagen viste seg også fra sin beste side, med solskinn og opptil flere varmegrader. Noen av treffdeltagerne pakket og reiste hjemover, for det var snakk om at de måtte hjem og holde hjula i gang i gamlelandet. Jaja… sånn er det for de arbeidsrammede….

Vi andre ryddet og pakket litt vi også, men tok oss tid til å nyte sola og været og langbordslunsj. En kjapp tur til butikken ble det også, og klargjøring i teltet for avslutningskvelden. Nye duker, friske blomster – syriner vi hadde plukka langs veien – og Synøve og Arilds ”rigg” med keyboard og høyttalere. Vel halvparten av treffdeltagerne var fremdeles til stede, og det ble en hyggelig kveld i godordenes og takknemlighetens tegn.

Vi hadde en liten oppmerksomhet til de tilstedeværende hjelperne; Erik for å ha laget alle navnskiltene samt bonger til rundstykker og drikke. Synøve og Arild for underholdningen og en blomst til sjarmerende servitør Kristyna, som vi alle hadde blitt så utrolig glade i, samt til plasseier og restauanteier for særdeles stor velvilje og god tilrettelegging så treffet kunne bli det det ble; et problemfritt arrangement der alle så ut til å hygge seg og ha det bra!

Selv om de hadde reist hjem, sendte vi takknemlige tanker og utbragte en skål for Ragnhild for toradermusisering og Roy for forhandlinger med Fjordline som kommer oss alle til gode hele dette året! Sponorene våre, Autosentrum, Bilxtra og Andbu Sparebank fortjener og en stor takk for premier til daglige quizvinnere og vinnere av de store konkurransene i hesteskokast og ”hykke”.

Einar og jeg takker også for hyggelige dager, og for gaven vi fikk som treffvertspar, nemlig plassavgift og gardenpartykostnadene refundert. Det mest verdifulle vi sitter igjen med, er likevel en ukes samvær med 60 andre av VS’ ”allerbesteste” medlemmer!

Else og Einar

Som en av deltagerne kan Inger og jeg bare understreke at dette har vært et av de beste treffa vi har vært på, eller for å ta orda fra en mer berømt person ”The best meeting ever”.

Arne