NBCC avd Hadeland og Ringerikes Badstuatreff 2014

NBCC avd Hadeland og Ringerikes Badstuatreff 2014

Publisert av Per Arnt Robertsen den 22.01.24.

Etter et arrangørmessig ”arbeidsuhell” i 2013, reiste vi igjen av sted mot Brandbu for å delta i det populære Badstuatreffet. Pensjonister som vi er, kunne vi dra av sted tidlig, og prøvecampe ei natt innen treffstart. Planen var den fine badeplassen på Eidsand, men der møtte vi på et skilt med ”telting og overnatting i bobil forbudt”. Villcamping driver vi slett ikke med, så vi kjørte 200m sydover igjen, spurte mannen i nærmeste hus og fikk hans velsignelse for å stå ved Elvenes. Idyllisk liten plass, stor nok til minst 5 enheter på vei til treffet + en allerede ”innflyttet” tysk bobil. Fricamping er topp!

Det ble både kvelds-­‐ og morgenbad der før vi kjørte opp til Badstua en kilometers vei nordafor. Sola skinte, temperatur i både vann og luft var nydelig og de fleste treffdeltagerne var på plass innen tidlig ettermiddag.

Åpning av treffet ved Gøran i kjent stil, og aktiviteter i klubbhuset som forventet. Ved fintelling viste det seg å være 33 deltagende enheter. Noen færre enn for to år siden, men stemningen var ikke dårligere av den grunn! Samme fintelling viste at deltagerne kom fra hele 7 NBCC-­‐ avdelinger, og at vi fra Vestfold Søndre var representert med mer enn en tredel av de totalt frammøtte! (12 enheter)

Ny spillemann i år, Gudbrand, spilte og sang veldig bra, men fryktelig høyt! Folk danset og hygget seg og dansegulvet var bare tomt da det ble kastet på stikka.

Ville man prate litt sammen, måtte man imidlertid ty til verandaen der man fikk idyllisk utsikt over Randsfjorden med fullmånespeil i det blanke vannet sammen med litt kjøligere luft enn innendørs. For de som mente det var vel varmt innendørs, vil jeg minne om at vi faktisk var på badstua! ….

Salg av pølse til Statoilpris og gratis kaffe, gikk som varmt hvetebrød. (10 kr for pølse i brød!)

Etter avstemming, ble den planlagte båtturen kansellert, for vi hadde så mer enn nok med å prate med hverandre. På treff med såpass få deltagere er det lett å få kontakt med de fleste, så folk gikk rundt og skravlet litt både her og der. Lørdagen ble en avslappende hyggelig dag på treffplassen, bare avbrutt av diverse badepauser. 22 grader ble målt på en meters dyp, og overflatevannet var vesentlig varmere. Snakk om å gjøre seg livet behagelig!

Etter dagens hesteskokasting, avslapping, litt middag og mer bading, var det igjen tid for aktiviteter. Quiz – ny aktivitet av året – viste seg å være veldig populært. Vi dannet lag, og frå vår avdeling stilte vi med 2 lag. Oppgavene var slett ikke lette, men ”Rullestuegjengen fra Vestfold Søndre” stakk av med eieren og ble behørig premiert. Sånn stas! Treffets egne musikanter fant fram trekkspill og itar, og snart var dansegulvet fullt igjen. Nå kunne vi også snakke samtidig som folk danset, og alle var mer enn fornøyde.

Utpå kvelden fikk vi merke perifere krefter fra en noe heftig ”dame” kalt Lena. Hun feide over Randsfjorden og pisket opp vannflata til hvitt skum. I tillegg rusket hun godt i tretoppene, ga fra seg noen vanndråper og gjorde natta litt urolig for mange av oss. Neste morgen var sola framme og Lena hadde rast fra seg.

Vi gikk tippetrim, og for mange ble det virkelig tipping. At vi ikke vet svaret på så ”greie” spørsmål er nesten utrolig! Imidlertid var det vår egen Ellen Bø som hadde flest rette og mottok fin premie. Vi er veldig spente på å høre fra ”Pastoren” (Harry Nilsen) som skulle levere inn svarrekka si på neste tippekupong for å se om han hadde bedre lykke der!

Når det gjaldt Badstuamesterskapet i hesteskokasting, må nok vi fra Vestfold Søndre legge oss i hardtrening. Ingen av oss imponerte stort denne gangen. Egentlig tror jeg ikke vi imponerte i det hele tatt!

Loddsalget hadde innbrakt en pen slump penger, og de flotte gevinstene fordelte seg over halve Østlandet. Gøran takket oss alle for et hyggelig treff, og oss i Vestfold Søndre spesielt, for at vi stilte opp. Egentlig er det jo vi som skal være takknemlige for at vi blir inviterte til en annen regions treff! Vi kommer gjerne igjen, vi, og har satt av helgen 7. – 9. august neste år. Takk for oss, Hadeland og Ringerike! Vi har hatt en kjepetrivelig helg!

Else