Messehelg og messecampliv

Messehelg og messecampliv

Publisert av Per Arnt Robertsen den 22.01.24.

Lillestrøm - Hellerudsletta september 2014

Torsdag ettermiddag, messeåpning og forventning! Pensjonisten hadde allernådigst fått fri og vi pakka bil og dro mot Hellerudsletta. Rett ved messecampen havna vi rett inn i køen av VS-medlemmer som hadde stått på venteplass. Vi ble ønsket velkommen av de blide og hyggelige ”gulvestene” fra avd Romerike, og geleidet på plass. Da sto vi der, da – en hel gjeng samla – til og med i nærheten av andre fra VS som hadde kommet inn før oss. Det beste av det hele var at rett ved der vi sto, var det plassert store bord/benker som vi kjapt satte sammen til langbord. Vi klarte til og med å holde av den nederste plassen til et par som var i farta. Makan til hyggelige, hjelpsomme og forekomne ”gulvester”! Neste dag kom det også en gjeng, og en liten ”glipp” i ”gulvestenes” svært systematiske opplegg gjorde at ”våre” tre, sist ankomne enheter fikk stå der – sammen med oss.

Fredagen dro vi på messa etter å ha hatt ”frokostmøte” ved langbordet vårt. Det var truende sol, og høy stemning. Vi reiste ned til Lillestrøm og caravan og bobilmessa med veteranbusser. Vi kom på en buss fra 1958, og hadde en flott mimrestund på vei nedover.

På messa var det selvfølgelig mye å se. Mye fikst og smart og kjekt og ha.  …. Og dyrt! Mange fine biler og vogner var det selvfølgelig også, og vi gikk rundt og kikket  med  analyserende  blikk  og
forståsegpåermine. På NBCCs stand var det kaffe å få, og mange kjente fra ulike avdelinger.

Flinke folk på stand – oppmerksomme, blide og informative.

Etter 4 timer føltes føttene som tømmerstokker, og det var på tide å komme seg hjemover.

Etter en hvil, ble det ”kveldsmøte” ved langbordet, og vi hadde det svært trivelig. Folk fra vår avdeling som bodde andre steder på området gikk etter lyden, og kom ned til oss der latter og moro preget ”møtet”. ”Gulvestene” var også hyppig innom og ble stående og skravle med oss. Tror de synes vi hadde det veldig trivelig!

Noen gikk på messekro der det var både mat og dans. Musikken var det ”Jansonnz frestelse” som foresto, og dem får vi fra VS stifte bedre kjennskap til etter hvert. Det ser vi fram til!

Lørdag var agendaen omtrent som på fredagen; ”morgenmøte”, veteranbusstur, messebesøk, hvile og ”kveldsmøte”.

Denne dagen traff vi – om mulig – enda flere kjentfolk på messa. Mange lå andre steder, som parkeringa utenfor messeområdet, Sjølyst bobilcamp og andre lure steder.

Det totale besøkstallet på messa var 17178. Ikke noen rekord, men veldig mange mennesker!

Messecampen på Hellerudsletta satte ny rekord med 530 biler og vogner, og de håndterte det effektivt og elegant! All ære til avd Romerike! Proffe folk og veldig blide. Alle sammen!

Om kvelden var det oktoberfest der messekroa skulle vært, men vi ble invitert dit mot vederlag. (400kr med mat og 150kr uten)

Det var svært høy ompafaktor med tysk tyrolerorkester, flotte jenter i drndel som bar tunge seidler, og på menyen sto Sweinehaxe og Sauerkraut. Mer bayersk/tyrolsk blir det ikke!

Ikke alle var på festen, selvfølgelig, og de som ikke var, hygget seg ved langbord i en langt mildere og tørrere kveld enn de foregående. Det var – som seg hør og bør – skravling og skåling og hesteskokast og, og, og…

Søndag opprant med regnvær, og vi så mange som reiste hjemover. Mange sto også i busskø for å komme ned på messa for å gjøre de siste undersøkelser – eller kjøp.

Det var takk for nå-ing og takksigelser i lange baner over avd Romerikes flotte håndtering av over 500 enheter, deres grundige og hyggelige vakter som tusla og gikk rad opp og rad ned døgnet rundt, og hadde stålkontroll på det hele.

For vårt vedkommende var det første gang på messecamp – men slett ikke siste!

Else