Medlemsmøte på Holms 17.03.2010

Medlemsmøte på Holms 17.03.2010

Publisert av Per Arnt Robertsen den 22.01.24.

Ola kunne ønske 19 medlemmer velkommen til møte med emne førstehjelp. Endel praktiske opplysninger innen kveldens tema, som at St. Hans-treffet er flyttet til helgen 18. – 20. juni. (Feil på kalenderen!!)

Han minnet også om Teknisk kontroll på Ås, og øvelses- og merkekjøring på Øya i Larvik før han ga ordet til Lars Jacob Hagen fra Lardal Røde Kors Hjelpekorps.

Lars Jacob tok for seg livreddende førstehjelp, og vi fikk en grei innføring i de viktigste tiltak man kan gjøre om man kommer ut for en ulykke.

De knappe 2 timene vi hadde til rådighet var jo langt fra nok til å kunne kalles førstehjelpskurs, men vi lærte om sikring av skadested, varsling og livreddende tiltak som frie luftveier og hjerte- lungeredning.

Også store blødninger, akutte sykdommer som hjertekrampe (angina pectoris) og hjerteinfarkt såvel som hjerneslag ble kjapt gjennomgått, og vi fikk vite hvilke tiltak som kan iverksettes av en førstehjelper.

Stabilt sideleie ble demonstrert, likeså hjerte- lungeredning. Alle som ville fikk prøve seg på munn mot munn-metoden og hjertekompresjon på dukke. Flere prøvde, og syntes det var nyttig og det har de jo fullstendig rett i!!!

En hyggelig dialog, og en nyttig formidling av svært viktig kunnskap!

Vi takker Lars Jacob for at han ville dele denne kvelden med oss, og øse av sin kunnskap og sin lange erfaring.

Else