Høst treffet 2013

Høst treffet 2013

Publisert av Bjørn-Viggo Stenhaug Halvorsen den 20.04.23. Oppdatert 22.01.24.

Årets høsttreff gikk av stabelen 6. – 8. september på Høgda fjellcamping på Ble.

Noen medlemmer og arrangementkomiteen ankom torsdag, de ble ristet ut av sengene fredag morgen av store maskiner i arbeid. Innen de fikk skoene på hadde plasseieren fylt ut, planert og «møblert» en flott ny bålplass i vannkanten.

I løpet av fredag rullet deltakere inn og om kvelden ble bålplassen behørig tatt i bruk, den viste seg som en flott samlingsplass. Noen likte den så godt at stolene sto igjen dagen etter, sikkert for å sikre seg plass neste kveld.

Lørdag opprant med vakkert høstvær og klar luft, natursti var en passende og naturlig formiddagsaktivitet. Det var store diskusjoner om svaraltenativene underveis, folk var skråsikre i egne gjetninger. Jeg vil bare bemerke at det er Universitetskantina som har momsfritak, selv om jeg på grunn av lite selvtiltro tapte et veddemål.

Hesteskokasting – et av treffets mange høydepunkt. Folk benket seg rundt «banen» og meldte seg på. Deltakelsen var upåklagelig – alle aldre var med. De yngste scoret like høyt som de garvede gamle som har deltatt mange ganger. En spesiell deltaker ønsket først å delta i barneklassen, men ble bryskt vist til herreklassen fordi han var blitt 15? År. Det mest morsomme var at nettopp …Esra?.. vant hele turneringen, ingen skal si at det ikke gror unge hesteskokaste-talenter i Vestfold Søndre.

Programmet på treffet var tett, folk rakk så vidt å kaste i seg ei brødskive i vogner og biler, før stikkekastinga var i gang. Noen satt til og med over, bare henta seg ei skive, i redsel for å miste plassen.

Når vi kaster på stikka kan vi virkelig se hvor løst pengene sitter blant enkelte medlemmer. Pengene suste gjennom lufta under høye hurrarop. Et medlem så sin egen begrensning, men ble fort plukket opp av en sponsor, så hun kunne fortsette å konkurrere. Det var innbringende for sponsoren. Per var topp motivator og pådriver, inspirerte folk til å bruke mer penger. Alle som vant fikk imidlertid en klem for bidraget til kassa. Så fikk også klubben inn kr på denne populære aktiviteten.

Kl 18.00 samlet deltakerne seg rundt en stor kjele ertesuppe, honnør til de som hadde laget mat. Lederen benyttet anledningen til å gi informasjon mens folk tygde og alle fikk være med på å feire Solfrids fødselsdag.

Hvis noen tror vi lå på latsida i pausene tar de feil, noen gikk turer i området og noen plukket bær, andre strevde seg svette med Elses sedvanlige engasjerende og vanskelige quiz-rebus. Hun holder oss i ånde selv om hun ikke kunne være med denne gangen! Morsomt hvordan folk først prøvde selv, men deretter søkte i grupper for å utveksle svarene, det vitner om godt gruppearbeid og høy sosial kompetanse i avdelingen.

Så var det premieutdeling, et viktig stimuli til konkurranseinstinktene våre. Men det er jo også en kjensgjerning at erter kan sette fart i kroppen, derfor passet det bra at kvelden ble avsluttet med sosialt samvær og dans til levende musikk i det koselige lokalet på plassen. Lorang holdt stilen med musikk for riktig aldersgruppe og folk hygget seg utover kvelden.

På dette treffet hadde vi gjester fra …… Gjøvik? .. de uttalte at dette var et «skikkelig» treff med høy sosial profil. Hyggelig tilbakemelding.

Søndag var det kaffelangbord, en munter og hyggelig tradisjon som markerer avslutningen på treffet. Takk for nok et lattermildt og minnerikt treff i NCC avd. Vestfold Søndre.

Høsthilsen fra Annemor og Arne.