Noen stellplasser og campingplasser i Tyskland, og

Noen stellplasser og campingplasser i Tyskland, og

Publisert av Per Arnt Robertsen den 24.01.24.

På oppfordring lister jeg opp noen steder som kan være verdt å besøke, og som vi selv har besøkt. Vi kan starte i nord, og bevege oss sydover.

Da vil jeg starte med Schleswig, stellplass ved småbåthavna, meget koselig og kun 10 min. fra sentrum og med gamlebyen like ved. Den store Domen, for ikke å snakke om Holmen, den lille fiskelandsbyen. Plassen har internett, hypermoderne toalettanlegg, samt tømming og vann, samt strøm. Ny pris i 2015, €16 i alt, administreres av havnefogden.
GPS: N54.51167* Ø009.56917*

Hvis en fortsetter sydover, vil jeg anbefale å stikke innom Schiffshebewerk Scharnebeck i Luneburg. Der kan en se store elvelektere bli løftet opp 38 meter på 6 minutter, i stedet for sluser. Ta en titt på museet også. Det er tysk ingeniørkunst, som er verdt å se.
Adresse: Am Unteren Vorhafen 1, 21379 Scharnebeck.

Videre kan en velge om den kjente byen Celle, med alle bindingsverksbygningene, koselige gater og butikker. Se bilder fra byen på nettet. Det er bare å taste Celle.
GPS: N52*37’41,0”, Ø 010*04’22,0”

Hvis en heller vil kjøre litt lenger, er det fin plass litt syd for Hannover, nemlig Campingplatz Birkensee Laatzen. Den har internett og en koselig innsjø på selve plassen.
GPS: N52*18’15,0” Ø009*51’44,0”

Hvis en legger kursen mot Koblenz, og velger «Ikke motorveier», kommer en forbi mange koselige landsbyer. Et sted å overnatte på som kan anbefales er Ferienpark Teichmann, som ligger ved Edersjøen, bra internett og koselig plass.
GPS: N51*10’03”, Ø8*53’30”

Langs Rhinen er det flere koselige plasser, en som vi valgte, og som er liten og koselig og rimelig, de har også internett, men det koster litt, det er ved byen Oberwesel. Selve plassen ligger på bredden av Rhinen, hvor en kan se all trafikken på elva. Lidl på andre siden av veien, og en liten spasertur til den lille byen. Oppe på fjellet en stor borg, hotell m.m.
GPS: N50*06’08,0”, Ø007*44’12,0”

Hvis en drar videre sydover, bør en besøke Rothenburg ob der Tauber. Det er en meget koselig by, og som er spart for bombing etc., og med bymur rundt. En by med sjel fra middelalderen som blir besøkt av turister fra hele verden. Les om den på internett, det er mange historier om den bl.a. så ser vi i et vindu i tårnet på torvet at borgermesteren drikker et glass vin med 3 liter på styrten, for å spare at byen ikke blir brent ned. Og det er her den verdenskjente julebutikken er, den har riktignok en filial som ligger i Rüdesheim, like ved der en tar taubanen opp til Statuen Germania.
GPS: N49*22’14”, Ø 10*11’00”

Enda lenger sydover har vi bl.a. byen Oberammergau som er kjent for sine julebutikker, og hvor de fleste bygningene er utsmykket med malerier på veggene fra eventyrbøkene. Her finnes både stellplass og Campingplass, de ligger like ved siden av hverandre.
GPS: N47*35’25”, Ø 11*04’14”

Ikke langt unna har vi den kjente vintersportsbyen Garmisch-Partenkirchen. Ved stellplassen her er det også taubane til noen av toppene. God bussforbindelse ned til selve byen, hvor en kan ta jernbane med vogner med tannstang‐drift opp til den største toppen mot Østerrike.
GPS: N47.50573*, Ø 011.10802*

Når vi først er i området, hvorfor ikke også besøke Ørneredet til Hitler?? Da må vi reise østover mot Salzburg og inn til Berchtesgaden, og til Familien Camping, Allweggasse 4, 83471 Berchtesgaden. Her får man bussbillett inn til byen. Det er bar å gå ned til hovedveien og vente på første buss. I byen er det en buss stasjon hvor en kan ta buss mot Kehlsteinhaus til en plass hvor en må bytte til spesialbusser som tar oss opp den siste biten. På veien hjemover kan jeg anbefale en meget bra Campingplass som ligger mellom Kassel og Edersjøen. Den ligger i byen Naumburg, koselig plass og meget hyggelig betjening.
GPS: N51.25111, Ø 9.16083

God Tur!